Over ons

Sporten met je hond, steeds minder mensen kijken er raar van op. Waar vroeger “flyball” en “agility” het meest spannende was wat je met je hond kon doen zijn er vandaag de dag een legio aan sporten en actieve bezigheden bijgekomen. zoals oa. Greyhound Racing, sleehonden sport, APBT Top dog competitie en weightpulling. Jachthonden sport, pointers & terriers. Maar ook Bikejoring en Canicross.

Niet iedere discipline is voor elke hond even geschikt, zo blijkt. Zelfs binnen hetzelfde ras zijn er fysieke en mentale verschillen te ontdekken. Neem nu alleen al maar het voorbeeld dat er Mechelse herders zijn die op show kwaliteiten zijn gefokt en er zijn die voor het “werken“ zijn gefokt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zware opleiding tot KNPV diensthond.
De onderlinge verschillen maken de honden tot wat ze zijn. Unieke wezens waarvoor het merendeel gefokt is (of was) met een taak. Gelukkig bereikt dat besef steeds meer mensen. Een (gedomesticeerde) hond heeft in de oorsprong een doel. Mensen die actief bezig zijn met hun hond begrijpen dit.
Tal van voordelen zijn te noemen van positieve veranderingen op fysiek en mentaal niveau van honden die regelmatig uitgedaagd worden. Enkele zijn; een verbeterde algehele gezondheid, voorkomen van probleemgedrag en een versterking van de band tussen geleider en hond.

Nu het sporten met de hond steeds meer in opkomst is en de competitie steeds uitdagender word komen ook de verschillen in prestatie naar boven. Natuurlijk kan een hond een genetische aanleg of voorsprong hebben ten opzichte van een rasgenoot wat resulteert in betere resultaten. Maar vaak is er meer aan de hand en is dat eenvoudig terug te herleiden aan het feit dat er onderling een enorm kwaliteits verschil bestaat tussen de diverse hondenvoeren en de uitwerking hiervan.
Niet alleen is er een kwaliteitsverschil, de diverse commerciele diervoeders zijn ook niet afgestemd op het individu!

Green River Working Dog Supplies begrijpt dit als geen ander. Iedere hond is uniek. Zowel in aanpak als qua voeding.
Deze behoefte vullen wij in door een breed en diep assortiment supplementen aan te bieden van top kwaliteit. Uw hond kan alleen het maximale bereiken wat in zijn genen geschreven is wanneer het ook het maximale aan voeding, bouw en herstelstoffen binnen krijgt! Dit is nogmaals, onmogelijk om met de commerciele diervoeders te bereiken. Ook vers vlees voldoet hierin niet geheel. Supplementie biedt een oplossing, ondersteuning en helpende hand het lichaam op mentaal en fysiek niveau te laten pieken. Al onze voedingen en supplementen zijn door en door getest en worden gebruikt door amateurs en professionals in de hondensport.

Behalve honden helpen te laten uitpieken met voeding en supplementie bieden wij u ook diverse trainingsmaterialen aan waar wij voor de volle 100% achter staan en die dus ook zelf gebruiken.

Wanneer u vragen heeft of advies wilt inwinnen schroom dan niet om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen.
Wij geven nationaal en internationaal consult en geven op aanvraag en afspraak al dan niet op locatie voeding, training, fok technisch genetisch advies. Wij zijn u graag van dienst. GRWDS