Suzanne van Vessem

Hier mijn verhaal over Gizmo (geboren: 08-09-2008) & Joy (geboren: 01-04-2009) beide honden genetisch gelijk.

Vooral over Gizmo zal deze tekst gaan & mijn dank aan Green River (David & Terry) is enorm groot!!!

 

Gizmo begon op anderhalf jarige leeftijd met huidproblemen en vooral heel erg veel jeuk.

Naast contact allergie was er ook aan de voeding (toen der tijd brok) iets niet goed.

Voedingsallergie??? Na veel wisselen en steeds meer ellende voerden wij Exclusion. Dit leek heel goed te gaan, tot een terugval in de herfst in 2011 (contact allergie). Toen begon de vers vlees hype…. Wij meenden hier goed aan te doen medio 2012.

Steeds minder fut kreeg onze Gizmo en opnieuw extreme geïrriteerde huid en jeuk. Dit keer gepaard met ontstekingen (abces)  tussen zijn voetzolen.

 

September 2014 was hij zo ziek dat hij tegen een shock aan zat. Zeer lage temp en totaal 0% energie.

Moest ik mijn Gizmo opgeven? Ik was erg verdrietig en bezorgd. Bij de dierenarts bloed onderzoek laten doen, röntgens laten maken en hartcontrole. Alles leek in orde behalve de Ureum (deze was veel te hoog) & een beetje van de Creatinine.

3 dagen op brok (even snel gekocht ivm de situatie dus niet bewust op merk gekozen) leefde Gizmo geheel op!!!

Gelijk hebben we toen weer de Exclusion terug besteld met als enige eiwitbron vis.

vermeend dat dit de oorzaak was…..

Opnieuw werden de poten vuurrood met zweren, werden de oren leder dik en geirriteerd en bleef onze vent krabben.

 

13 april 2015 is hij nog geopereerd aan een fistel. Hier zaten door zijn kwetsbare huid splintertjes in.

Dikke 3 weken later, leek Gizmo geheel klaar om weer rustig op te bouwen.

 

10 mei gingen we naar Sportdogs. Hier werd een lezing gehouden door Green River (David de Regt) over voeding en conditioneren. Voor ons zeer interessant en leuk! We verheugden ons erg op deze dag! Smorgens vroeg had Gizmo wederom kleine abcesjes tussen de voetzolen, dus gingen de speciale sokjes  mee en zijn comfy cone kap want, ik wilde Gizmo toch heel graag met David overleggen en laten zien.

 

In de lezing werd veel bevestigd hetgeen wat wij met Gizmo al mee gemaakt hebben, en leerden wij een paar nieuwe, vrijwel eenvoudige tips. Na alles wat wij al met Gizmo hebben meegemaakt wilden we dit gelijk dezelfde dag nog toepassen & zijn thuis gestart.

6 dagen later was Gizmo jeuk vrij. Jeuk vrij na 5,5 jaar krabben, medicatie, speciale shampoos noem maar op!

Ik was blij maar, ook erg ontroerd. Nu ik dit schrijf nog steeds! Mijn mannetje heeft stralend witte pootjes.

Krabt soms nog wel aan zn kin vanwege de contact allergie maar…. Voor 75/80% zijn wij geholpen!

Ook wilde hij steeds ontlasting eten van andere honden. (mineraal tekort) Dit is nu ook geheel over.

 

Dit door enkel  1 maal per dag te voeren en de brok volgens advies van David de Regt te weken.

Conclusie:… Eiwit vergiftiging en slecht verwerken van eiwitten.

 

Dit heeft ons de stap doen maken op sportbrok over te gaan via Green River, met alles wat mijn honden nodig hebben.

Ook zijn we de Performer RPM Health Tonic gaan proberen. Gizmo leeft geheel op, straalt weer & heeft weer streken. Met name een prachtige gezonde huid/vacht!!!

 

Dankjewel David en Terry!!! Kan dit niet vaak genoeg zeggen!

Ik kan & mag zeggen…. GIZMO HEEFT GEEEEEN VOEDSEL ALLERGIE!!!!!!

 

Dan kom ik bij onze Joy… Een vrolijke gekke dame…

Goede weerstand en gelukkig nooit ziek geweest.

Bij haar hebben we hetzelfde toegepast als bij Gizmo betreft het 1 maal per dag voeren, met Performer RPM Health Tonic en het weken van de brok. Ook zij glanst als nooit te voren, bouwt veel netter spiermassa op & straalt uit haar ogen!

Wij gaan op deze voet verder, samen met Green River.

 

Dikke poot van Gizmo & Joy

PicMonkey Collage
Deze week weer een nieuwe update van onze kanjers. Op de foto’s zie hoe hun energie stralen uit hun oogjes.
Gizmo heeft een kleine terugval gehad in het opbouwen en hierbij heeft David de Regt ons weer op weg geholpen.
Nu gaat heet weer met een stijgende lijn met hem.Joy gaat fantastisch!Ook ons oude hondje Sjango (Shih Tzu) van bijna 15 jaar, krijgt sinds het seminar geweekt voer. Sinds kort ivm gezondheid ook de tonic.

 

Michelle Robeerts

Graag wil ik mijn goede ervaring met GRWDS met jullie delen. Ik ben sinds een dikke maand aan de slag gegaan met zowel het voedings,- als trainingsadvies van GRWDS. Beide honden krijgen 1x per dag na de training brok en Performer RPM Health Tonic.

Mijn reu (Poes) heeft sinds 2 jaar allergische klachten. Hij heeft veel jeuk en krabt zichzelf tot bloedens toe open. We hebben van alles geprobeerd met de dierenarts, waaronder een eliminatie dieet, medicijnen, testen noem maar op. De dierenarts zag uiteindelijk als enigste oplossing prednison.  Een dikke maand geleden heb ik op advies van GRWDS het roer omgegooid. Hij ging van vers vlees naar een goede brok (Gain 28) en Tonic. Binnen een week zag ik al resultaat. Mijn lieverd leefde weer op, hij had energie en leek minder jeuk te hebben. Zijn vacht glanst als nooit tevoren en zijn huid begon te herstellen. Hij doet zelfs weer mee met sport, iets waar hij al een lange tijd geen energie meer voor had.

Ons teefje (Bunny) is nu een klein jaartje bij ons. Het is een echte werkhond met een enorme drive en veel energie. Ook zij kreeg toen ze bij ons kwam vers vlees. Het leek me erg leuk om met haar aan de slag te gaan met sport en heb verschillende dingen uitgeprobeerd. Ik merkte aan haar dat ze heel graag wilde, maar na 10 minuten volledig uitgeteld was. Ook had zij lang de tijd nodig om te herstellen van inspanning. Op advies van GRWDS is ook Bunny overgestapt op brok (Gain 28 en Alpha Racer) en tonic en volgen we een trainingsschema met haar. Het was al een bommetje energie, maar er zit nu nog meer leven in. Ze is erg goed vooruit gegaan, vooral haar uithoudingsvermogen en spieren. Haar vacht wordt mooier en zachter met de dag en we gaan met een zeker gevoel de sport & shows tegemoet!

Op de foto’s kunnen jullie de vooruitgang zien. Ik ben in ieder geval hartstikke trots op ze en ben David & Terry eeuwig dankbaar voor hun advies en alle hulp. Top dat jullie dit doen!! Ik hoop dat meerdere mensen, in het welzijn van hun trouwe viervoeters, de stap durven te nemen.

Groetjes Michelle

 

Larissa Veron

3 weken geleden stapte ik bij GRWDS binnen voor advies over voeding.

Alle drie de honden stonden toen nog volledig op KVV (naturis en Kivo) en merkte bij het trainen van Rex (amstaff) dat hij erg snel afviel en er geen spier op te krijgen was. Daarnaast had hij altijd honger en was hij snel moe en warm gelopen.
Chiko (pitbull) had altijd jeuk en was veel aan t dabben tot bloedens toe.
Onze Franse bull heeft vergroeiingen in haar rug waardoor ze iedere dag op pijnstilling stond en zelfs dan nog verging van de pijn. De dierenarts zag zelf ook geen uitkomst meer en opereren zou geen oplossing bieden helaas. Ook zij had enorm veel last van de warmte tijdens t wandelen.

Nu 3 weken later op de brokken van GRWDS rent onze Franse bull weer vrolijk rond zonder enige pijnstilling. Zij is weer helemaal de oude! Rex begint in vorm te komen en heeft enorm veel energie gekregen. Chiko dabt niet meer en zit mooi in zijn vel en vacht.

Kortom ik wil David De Regt en Terry de Regt enorm bedanken voor hun advies en ben erg blij dat ik overgegaan ben op deze voeding! Heeft zelfs wellicht in ons geval een leventje gered?

 

 

Tamara Gouma & Gerard van Dooren

Dit is ons verhaal over Joe.

Joe (toen nog Macho) zag ik op een huisdierensite op facebook staan. De eigenaar wilde hem weg doen ivm gezondheidsproblemen. Ik was op slag verliefd op zijn kop.

Na een wandeling zagen wij dat zijn poten bloedden. En viel ons een flinke likplek op zijn linker voorbeen op met behoorlijk litteken weefsel eronder. Zijn vacht was dof en hij verhaarde ontzettend! Na overleg zouden wij hem een weekje op proef meenemen om te kijken hoe dit met onze andere hond zou gaan. Die maandag ben ik met hem naar de dierenarts gegaan. Zij achtte de kans op artrose zeer groot en adviseerde ons om goed na te denken of we hem echt zouden houden. Van binnen hadden we hem al in ons hart gesloten en wilden het niet op ons geweten hebben dat hij bij baasjes terecht zou komen die het niet zo goed met hem voor zouden hebben als wij. Volgens de eigenaar was hij al eens gebruikt als dekreu, en dat met al zijn kwaaltjes.

Zijn eigenaar kwam zijn spullen brengen incl. Een zak liddl brokken. Onze andere hond at op dat moment kvv en deed het daar prima op. Joe ging dus ook op kvv. We zagen zijn vacht al snel opknappen, hij begon te glanzen en het verharen werd stukken minder. Wel viel ons op dat hij heel veel aan zijn linker voorpoot en tussen zijn tenen bleef likken. Als ik het obsessief noem, overdrijf ik niet! Ons gingen steeds meer gezondheidsproblemen opvallen naast het likken aan zijn voorpoot en tenen. Hij beet zijn staart kaal, oorontstekingen, onder zijn oksels en in zijn liezen rode en droge plekken, zijn kin was heel erg schraal,droog en diepe groeven tot bloedens toe… en hij had bijna altijd een droge neus.

Toen begon onze zoektocht naar waar deze symptomen vandaan kwamen. We konden maar 1 oorzaak bedenken :allergie… maar waarvoor? Eerst maar een eliminatiedieet…. kvv Paard eerst proberen… dat ging goed! Tot een week of 4, toen begon het likken weer…Dan maar geit.

Na 2 weken op geit kwamen we in contact met David. Hij vertelde ons zo’n duidelijk verhaal over het teveel aan eiwitten (en andere bijproducten) in vers vlees en dat sommige honden daar last van ondervinden. Als die-hard vlees fans, besloten we de gok te wagen en stapten over op Gain28 i.c.m. Performer Health Tonic.

Ruim twee weken later begonnen de schrale plekken onder de oksels en in de liezen te verdwijnen. Na enige tijd begonnen de likplekken aan zijn linker voorpoot ook te herstellen, zijn schrale kapot gekrabte kin werd weer heerlijk zacht en soepel en ook zijn oren gingen er duidelijk op vooruit, hij krabte ook die niet meer kapot. Het haar op zijn staart kwam terug en de korsten verdwenen. Ook zijn knalrode pootjes werden met de tijd weer zichtbaar wit van kleur. Het lidtekenweefsel aan zijn voorpoot is ondertussen ook met minstens 70% afgenomen en nog maar net te voelen.

Het enige waar Joe nog last van heeft zit tussen zijn tenen, hier blijft het nog wat rood en schraal, maar hij likt er nog maar zelden aan. We hebben nu een hele andere hond zonder ernstige gezondheidsklachten en zijn ervan overtuigd dat dit probleem met zijn tenen ook nog weg zal gaan na verloop van tijd! Prachtig resultaat in nog geen 4 maanden tijd met als kers op de taart de 2e prijs bij working dogs. (show, amstaff.reuen 2 tot 5) David en Terry onwijs bedankt voor jullie adviezen op gebied van voeding en sport!

003 001 004 002